9a Conferència Anual de l’ICA a Roma: presència catalana i reconeixement a Joan Boadas

 

Aquesta setmana es celebra a Roma la 9a Conferència Anual del Consell Internacional d’Arxius.

El tema de la conferència girarà al voltant de com superar les bretxes socials ens els àmbits més diversos: entre allò global i allò local, l’àmbit públic i el privat, el centre i la perifèria, la majories i la minories, els drets i els deures, la tecnologia, i un llarg etcètera de paràmetres. En tot això els arxius tenim un paper fonamental perquè no som mers dipòsits de documents, sinó que donem sentit a la memòria i ajudem a la construcció de valors socials. En aquest sentit podem ajudar a superar totes aquestes escletxes per fer una societat més igualitària.

La presència d’arxivers catalans a Roma serà destacada. D’entrada comptarem amb la presència d’Anna Pazos i Pilar Campos al Fòrum d’Associacions Professionals en representació de l’AAC. Aprofitem per dir que en la darrera junta es va aprovar un traspàs en la vocalia de Projecció Internacional que a partir d’aquest moment passa a mans de Pilar Campos. 

El dimarts 21 de setembre, Anna Pazos i Rosa M. Villanueva presentaran la ponència The Barcelona City Archives: A New Dissemination Model For A New Social Context. Núria Carreras, juntament amb altres membres d’Arxivers Sense Fronteres presentaran La Solidarité Archivistique des Archivistes Sans Frontières. 

El dimecres 22 de setembre Lluís-Estve Casellas moderarà la sessió Records In Contexts (RiC) Applied

També s’hi presentaran els següents pòsters:

  • Functional Analysis for a Transparent and Understandable Appraisal de Lluís‐Esteve Casellas‐Serra
  • Building Interoperability in Archival Management Systems, Between Data and Records Long‐term Digital Preservation for Joint Research. Challenges in a Fast Changing World del Prof. Josep Ballber, Dr. Pepita Raventós, Dr. Roberto Garcia. 

 

Recordem que en el marc d’aquesta conferència tindrà lloc l’entrega dels premis Fellows of the ICA i Emmet Leahy Award a Joan Boadas. 

Joan Boadas i Raset rep les dues màximes distincions internacionals per la seva trajectòria arxivística