Aquest febrer campanya #eldocumentdeldia

Les efemèrides o dates senyalades ens serveixen de pretext per fer-nos presents a les xarxes tot mostrant els nostres fons, serveis i intal·lacions. Amb aquesta idea hem impulsat campanyes de difusió com el calendari d’advent amb l’etiqueta #NadalAlsArxius o les preguntes a l’arxiver de capçalera #PreguntemAlsArxius. Cada cop sóm més els arxius que hi participem i això ens esperona a crear noves propostes de difusió. 

Aquest febrer us en proposem la campanya #eldocumentdeldia on cada dia un o diversos arxius repiularan un únic document escollit per ells sense limitació temàtica, de suport o format, i sense necessitat de justificar-ho. A final de mes, seguint l’etiqueta #eldocumentdeldia podrem veure tots els documents singulars que han pilat i repiulat tots els comptes d’arxiu participants, veure la diversitat d’arxius i fons del Sistema d’Arxius de Catalunya, i donar visibilitat entre arxius amb les sinèrgies que es puguin trobar.

Funcionament de campanya:

Per tal d’assegurar que hi ha participació al llarg de tot el mes, s’ha obert un doodle on us podeu apuntar, poseu el nom o acrònim de l’arxiu, el nom del compte de Twitter i trieu un dia (p. ex. ACCE @accerdanya). Cal anar aganfant els dies disponibles. Si cau en cap de setmana no patiu, el dilluns es pot recuperar citant el tuit i es torna a visualitzar. La URL del doodle és aquesta: https://doodle.com/poll/im93xgxpk25n2ncd?utm_source=poll&utm_medium=link
Per assegurar la continuitat de la campanya durant tot el mes, i per tant més impacte, és recomanable apuntar-se.

El format de la piulada hauria de començar amb #eldocumentdeldia [número del dia] de febrer. A continuació poseu el que vulgueu: títol del document, breu explicació si es vol, url al catàleg on es pot veure, etc. i opcionalment també es pot nominar al següent de llista per a que l’endemà piuli el seu document.

Es recomana que sigui algun document que pugui generar interès, ser divertit, que cridi l’atenció, ser significatiu per vosaltres o per la vostra institució… però que no porti molta feina! La campanya està pensada essencialment pel Twitter, però es pot portar a altres xarxes socials, i pot funcionar bé a Instagram.  

Ens veiem al Twitter!