A totes amb la DUA

Adheriu-vos a la declaració universal sobre els arxius

El mes d’octubre de 2014 vam iniciar la campanya  ¡A 100 amb la DUA! A redós de la celebració del Congrés Internacional d’Arxius de Girona vàrem afrontar el repte de vincular un total de 100 organitzacions catalanes, tant publiques com privades, a l’ideari de la Declaració Universal sobre els Arxius. Des d’aleshores i fins el mes de maig del 2016 la campanya ha arribat a la seva finalització arribant amb èxit a la proposta inicial. La satisfacció és ben gran en aquest sentit però estem notant que les noves adhesions no s’aturaran pas aquí i que s’està creant un clima de debat a nivell català que farà que moltes més organitzacions s’hi afegeixin.

La iniciativa que us presentem pretén convertir la campanya en un espai permanent en el nostre web i en una proposta continuada per part de l’a nostra associació. Com bé sabeu des del 17 de juliol del 2013 Catalunya és el primer país del món que s’ha adherit institucionalment a la Declaració Universal sobre els Arxius. El Parlament de Catalunya per tant, ha estat la primera cambra legislativa a nivell internacional que ha fet incorporat en el seu ideari tots els principis enumerats a la DUA i que van des de la preservació del patrimoni i la memòria a la promoció de la transparència i l’accés a la informació.

Volem reforçar totes les línies d’adhesió i promoció de la DUA a fi i efecte de continuar distribuint el missatge dels nostres professionals fins el darrer racó de Catalunya. Per donar impuls en aquesta iniciativa us suggerim els següents passos a seguir:

  1. Adopteu a nivell individual la DUA
  2. Adopció de part de les organitzacions públiques
  3. Adopció de part de les organitzacions privades
  4. Crear xarxa i fer-ne difusió

No perdeu l’oportunitat d’afegir-vos en aquesta iniciativa. Com més sumem més implicació de les entitats tindrem en promoure els valors de la bona gestió dels documents en l’objectiu d’assolir una societat més transparent i democràtica. Però tampoc ho oblideu: estratègicament, sumar la DUA a la vostra organització, entitat o lloc de treball és una punta de llança legislativa per impulsar la vostra professió i la incidència de la vostra feina.

Si voleu saber més sobre la DUA, també podeu visitar l’Espai DUA.

Enllaç a Duamaps

Díptic A 100 amb la DUA!!!