Col·laboració entre l’ICA i l’AAC per a la #IAW2020

 

En el marc de la Setmana Internacional dels Arxius 2020, el Secretariat del Consell Internacional dels Arxius i l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya han establert un projecte de col·laboració amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de tractar arxivísticament les evidències generades a través de les xarxes socials.

Aquesta col·laboració s’ha plasmat en tres actuacions concretes:

  • L’AAC està capturant i preservant la campanya institucional de l’ICA #AnArchiveIs, dins la qual podeu descarregar-vos el kit oficial en català (#UnArxiuÉs) i participar explicant què és un arxiu per vosaltres.
  • L’AAC està assessorant el Secretariat de l’ICA per tal de bastir una estratègia de preservació a llarg termini i reutilització dels continguts dels seus perfils a xarxes socials.
  • L’AAC co-organitza un dels webinars programats per l’ICA al llarg de la Setmana Internacional dels Arxius. Tindrà lloc el dissabte 13 de juny, a les 16 hores, amb el títol “Archivando las redes sociales. Una charla sobre datos abiertos y archivos sociales”.

D’aquesta manera, doncs, complementem en àmbit internacional les diferents iniciatives que també impulsem a casa nostra. Bona Setmana dels Arxius!

Descarregueu-vos aquí el kit oficial en català: Kit_#UnArxiuÉs.zip