Curs 14/2023 – Ciberseguretat i Esquema Nacional de Seguretat (ENS)

En un món cada cop més interconnectat i immers en l’era digital, la ciberseguretat ha deixat de ser una elecció arbitrària de les organitzacions més cautes, ja pertanyin al sector públic o al sector privat, per a convertir-se en un requisit de protecció d’interessos i drets de tercers, com són la ciutadania i la pròpia organització.

El curs doncs, té per objectius clarificar conceptes de ciberseguretat i entendre la seva importància en el món digital actual, introduir i comprendre l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS) com a garant de protecció i mostrar el procés d’implementació de l’ENS.

Formador: José Luis Colom, enginyer tècnic de telecomunicacions, col·legiat al COITT, amb diversos postgraus jurídics i de ciberseguretat. Assessor i formador del Centre Criptològic Nacional (CCN). Col·laborador com a Expert Tècnic amb l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) a les avaluacions a les Entitats de Certificació de l’Esquema Nacional de Seguretat (ENS). Forma part del Grup de Treball sobre Formació, Capacitació i Talent del Fòrum Nacional de Ciberseguretat (FNCS), una iniciativa impulsada pel Consell de Seguretat Nacional. Examinador de l’Esquema de certificació de DPD acreditat per ENAC. Ha estat Director Tècnic d’una Entitat de Certificació especialitzada en l’ENS, acreditada per ENAC, i ha realitzat personalment més de 80 auditories de certificació. Ha rebut premis i reconeixements del CCN, de l’AEPD, de l’AVPD, del FNCS i d’ISACA.

Participants màxims: 20

Durada: 6 hores, de 16 a 19h en dos dies consecutius (virtual)

Preu: 54 € (108 € no socis). Socis aturats 50%

Data i lloc: 12 i 13 de desembre. Seminari online en directe (Plataforma Teams).

Certificat: Assistència

Àrea: Jurídica

Dates d’inscripció: Fins el 5 de desembre

Observacions: El curs s’impartirà en castellà. 

Més informació i inscripcions