[01/2020] Curs sobre signatura electrònica

[01/2020] Signatura electrònica en el nou entorn jurídic i tecnològic

Curs sobre signatura electrònica en el nou entorn normatiu i tecnològic, en especial enfocament a Blockchain

Objectius

Adquirir coneixements actualitzats sobre signatura electrònica en el nou entorn normatiu i tecnològic, en especial atenció a l’entorn Blockchain

Programa

  1. Noves modalitats d’identificació i signatura electrònica basada en Blockchain: la identitat auto-sobirana o auto-gestionada. El projecte europeu EBSI.
  2. El nou règim legal de la identificació i signatura electrònica després del RD-Llei 14/2019.
  3. Afectació a la gestió documental i d’expedients de l’ús de blockchain per a la identificació i signatura electrònica.

Formador:

Nacho Alamillo

Doctor en Dret. Advocat amb exercici del Il·lustre Col·legi de Reus

Director General de Astrea La Infopista Jurídica (des del maig 2009) i CISO de Logalty (des d’abril 2009).

Ha estat investigador del Centre de Govern del Risc de la Universitat Autònoma de Barcelona (GRISC UAB), Consultor sènior en seguretat de la informació, adscrit a la Direcció General de la Societat de la Informació. Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació. Generalitat de Catalunya (març 2008-abril 2009); Director de l’àrea d’assessorament i recerca de l’Agència Catalana de Certificació (desembre 2002-febrer 2008), i anteriorment, Director de l’àrea de consultoria i serveis legals de la Agencia de Certificación Electrónica – ACE (juliol 1997-desembre 2002)

També ha estat membre del grup directiu europeu de Seguretat de Xarxes i de la Informació de la Unió Europea, del grup directiu europeu de la Iniciativa Europea de Normalització de la Signatura Electrònica, del grup d’Infraestructura de Seguretat de Signatura Electrònica de l’Institut Europeu de Normes de Telecomunicacions, del Consell de Certificació d’ASIMELEC, i vocal de tecnologies de la informació de la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Trial Documental.

Participants màxims: 20

Durada: 4 hores 10h-14h

Preu: 35€ (50 € no socis). Socis aturats 50%.

Data i lloc: 6 febrer. Sala Abat Escarré.  C/Rocafort, 242 bis 08029 – Barcelona

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: Fins el 3 de febrer

Fitxa completa del curs: F18_06_Fitxa de programació de curs_012020

Inscriu-te al curs!