[02/2021] Seminari sobre arxivers/es – DPD

[02/2021] Seminari sobre arxivers/es – DPD

Seminari que tractarà de les problemàtiques, possibilitats i estratègies a afrontar quan el rol d’arxiver / a s’uneix al de DPO / DPD.

Objectius

Compartir coneixement i experiències entre aquells i aquelles professionals arxiveres que han d’assumir funcions com a Delegats de protecció de dades o com a enllaços amb els DPD externs. L’objectiu és veure, així mateix, com les eines de la nostra professió poden ajudar a la realització de les funcions de DPD.

Programa

Aquest seminari es planteja com un espai de debat, amb unes preguntes prèvies com a guia.

Com funcionarà?

  • El dia 25 de febrer es pujaran preguntes a l’aula Moodle sobre les quals els participants podran votar per ordre de preferència.
  • De el dia 25 a el 26 de febrer es deixarà temps per votar.
  • Les 5 preguntes més votades són les que es debatran, preferentment, el dia 27 de febrer.
  • El dia 27 de febrer, de 10h a 13h, els moderadors guiaran el debat i prendran nota de totes les propostes o conclusions.
  • Aquestes conclusions es pujaran en Moodle, que romandrà obert els pròxims dies per poder baixar el material.

Moderadors:

Lluis-Esteve Casellas Serra

Arxiver, cap de la Secció de Gestió Documental i Arxiu, i Delegat de Protecció de Dades de l’Ajuntament de Girona. Membre de el Grup d’Experts en Avaluació del Consell Internacional d’Arxius i del Comitè Ad Honorem de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos. Fou vocal de la Comissió Nacional d’Accés i d’Avaluació i Tria Documental de Catalunya (CNAATD, 2001-2015) i coordinador del Grup de treball sobre documentació municipal. Ha col·laborat en diversos grups de treball nacionals i internacionals (InterPARES, FIED, MoReq2, Documents Vitals, NODAC, etc.), i ha estat representant de l’AAC al CTN50/SC1 d’AENOR.

Actualment, docent al Postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local (UdG), ha col·laborat principalment amb la Universidad Internacional de Andalucía i, entre altres, amb l’ESAGED. Ha participat en nombrosos esdeveniments professionals i és autor de nombroses publicacions

Francesc Giménez Martin

Llicenciat en Història, per la UAB (2006). Graduat Superior en arxivística i gestió de documents, per la UAB (2007). Màster en Cultures medievals, per la UB (2011). Postgrau en gestió de documents electrònics, per ESAGED (2016). Doctorand per la UAB (2019-). Cap de Secció d’Accés, Control i Gestió de la Informació i Delegat de protecció de Dades de l’Ajuntament de Sant Cugat de Vallès. Actualment és vocal de la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD), vocal de Formació de l’Associació de Arxivers- Gestors de documents de Catalunya (AAC-GD) i professor de Sistemes de classificació del Màster d’Arxivística i Gestió documental de l’ESAGED (UAB).

Participants màxims: 30

Durada: 3 hores (virtual)

Preu: Gratuït

Data i lloc:

Aula Virtual Moodle (dies 25-26 de febrer).

Seminari en directe online per Jitsi: 27 de febrer de 10h a 13h.

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: Fins el 24 de febrer

Inscriu-te al curs!