[11/2020] Seminari implantació eadmin

[11/2020] Seminari implantació eadmin

En la implantació de l’administració electrònica, la gestió documental pren un posicionament estratègic i essencial. Cada un dels mòduls del sistema i cadascun dels requeriments necessaris per les accions que produeixen documents, dades i informació han d’ajustar-se al nostre Sistema de Gestió Documental i a la extensa normativa que afecta a l’entorn electrònic. La teoria és una cosa, però la part pràctica sempre es complica considerablement: cal assegurar el treball transversal dins de la organització, enfrontar-se a productes de mercat que no s’ajusten al que necessitem, dissenyar el sistema pensant en les dades i la integració però adaptant aquelles peces ja preexistents, fer front a migracions i els seus perills, etc

Objectius

L’objectiu del present seminari és plantejar un seguit de situacions amb les quals ens trobem en un projecte d’implantació de l’e-administració, o que ja ens hem trobat. Unir la teoria i la pràctica que ens proporciona el desenvolupament de la nostra professió per donar-hi una resposta. Compartir les experiències, els resultats, les incerteses i les solucions; en definitiva, fer que cada aportació sumi i compartim, des de la nostra especialitat, informació que ens permeti donar solucions a les nostres organitzacions.

Programa

Aquest seminari es planteja com un espai de debat, amb unes preguntes prèvies per guiar-lo.

Com funcionarà?

  • El dia 11 de juny es penjaran un seguit de preguntes a l’aula Moodle sobre les que els participants hauran de votar per ordre de preferència.
  • Del dia 11 al 12 de juny es deixarà temps per votar.
  • Les 5 preguntes més votades són les que es debatran, preferentment, el dia 13 de juny. Si hi ha espai a més debat, es seguirà per la resta de preguntes.
  • El dia 13 de juny, de 10h a 13h, el moderador guiarà el debat i prendrà nota de totes les propostes o conclusions.
  • Aquestes conclusions es penjaran al Moodle, que restarà obert els propers dies per poder baixar el material.
  • Aquest debat també es proposa amb la idea que pugui servir d’embrió per un futur grup de treball transveral
    sobre e-administració i arxivística.

Moderador:

Jaime Munuera Bermejo

Llicenciat en història, graduat en arxivística per l’ESAGED, ha treballat a diversos arxius municipals com els de Cerdanyola del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda o Terrassa. Durant 11 anys ha estat arxiver a l’Arxiu Municipal de Matadepera, treballant transversalment en la implantació de l’administració electrònica. Actualment és arxiver al Parlament de Catalunya i vocal de Treball de l’AAC.

Participants màxims: 30

Durada: 3 hores (virtual)

Preu: Gratuït

Data i lloc:

Aula Virtual Moodle (dies 11-12 de juny, i posterior al 13 de juny).

Seminari en directe online per Jitsi: 13 de juny de 10h a 13h.

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: Fins el 10 de juny

Inscriu-te al curs!