[15/2020] Seminari d’interdisciplinarietat

[15/2020] Seminari d’interdisciplinarietat

Aquest seminari vol reflexionar sobre el treball interdisciplinari i de col·laboració entre els professionals de l’arxivística i altres disciplines o perfils de l’organització a la qual pertany. El potencial de diverses disciplines col·laborant i treballant en un mateix projecte és molt gran i amplia les perspectives, possibilitats i solucions. Però no sempre és fàcil trobar-nos i compartir, parlar el mateix llenguatge, deixar de banda l’interès sectorial per trobar l’interès comú i tenir una visió holística enfront d’una visió especialitzada.

Objectius

En l’àmbit de l’administració digital o la gestió de la informació que es genera en una organització ens hem adonat de la necessitat d’un nou enfocament de treball transversal, però també en l’encaix de l’arxiu històric en el món digital i les noves realitats socials amb noves usuàries i usuaris o noves formes de donar accés o d’enfocament en l’estudi de la informació que tenim als arxius. És per això que sorgeixen una sèrie de preguntes que volem posar sobre la taula al seminari. Podem encarar els reptes del món digital nosaltres sols? Tenim el coneixement necessari per donar resposta als canvis que s’estan produint? Què podem aportar en un projecte transversal les arxiveres i arxivers? Quin paper tenim en equips de gestió/governança de la informació o de transformació digital? Quin paper té la tecnologia i els serveis d’IT? Quin paper té l’àmbit jurídic i organitzatiu? Podem aconseguir els nostres objectius els uns sense els altres? Amb quins perfils professionals podem treballar? Per on comencem?

Durant 3 hores volem generar un debat participatiu sobre que significa treballar en equips i projectes interdisciplinaris dintre de les organitzacions. Volem que entre tots i totes, sigueu arxiveres o arxivers o altres professionals que treballeu en projectes de gestió de la informació, veiem quines són les dificultats, avantatges o quina és la vostra experiència. Per això volem compartir la sessió amb cinc persones que representen a altres àmbits amb els quals potencialment treballem les arxiveres i arxivers: jurídic, organitzatiu i tecnològic. Cinc professionals amb molta experiència que han treballat en un moment o altre amb arxiveres i arxivers i amb qui compartirem una sèrie de preguntes que ens ajudin a reflexionar al voltant de la visió que tenim els uns i els altres i descobrir les possibilitats i reptes del treball entre disciplines.

Moderadora:

Marta Munuera Bermejo

Arxivera a l’Ajuntament de Terrassa des de l’any 2001 on treballa en la implantació del Sistema de Gestió Documental. Ha impartit cursos per l’Associació d’Arxivers  sobre la gestió de registres electrònics a l’administració, sobre com realitzar un quadre de seguretat i accés i sobre el sistema de gestió documental de l’Ajuntament de Terrassa. Des de fa quatre anys imparteix classes d’avaluació documental al màster d’arxivística a l’ESAGED. A més, actualment és membre de la Junta de l’Associació d’Arxivers com a tresorera.

Participants a la taula rodona:

  • Roger Cots, Secretari a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregatç
  • Manel Guerra, Director de projectes de desenvolupament d’aplicacions a l’Ajuntament de Terrassa
  • Susana Zaragoza, del Servei de qualitat i avaluació de l’Ajuntament de Sant Cugat
  • Betlem Martínez, Responsable de Processos i Administració Electrònica al Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya
  • Rajesh Murli Mirchandani, Digital Experience Lead & Enterprise Architect VP a Oracle

 

Participants màxims: 20

Durada: 3 hores (virtual)

Preu: Gratuït

Data i lloc: 28 de novembre (Jitsi) de 10h a 13h

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: Fins el 27 de novembre

Inscriu-te al curs!