[17/2021] Seminari sobre datasets: el resultat del Datathon

[17/2021] Seminari sobre datasets: el resultat del Datathon

Seminari sobre la qualitat dels datasets i explicació dels algoritmes generats per a la classificació automàtica dels datasets usats en el Datathon del Congrés d’Arxivística #preuambició

Objectius

En una primera part, compartir amb els arxius que han cedit les dades pel Datathon i amb la resta de comunitat d’arxiveres i arxivers, les dificultats i mecànica per preparar els algoritmes usats per a la classificació automàtica dels datasets aportats, amb la base del Quadre de Classificació d’ajuntaments i consells comarcals (QDCAC). També s’obra el debat a explicació d’experiències similars.

En una segona part, s’obra a la participació a les persones que han participat en el Datathon i a totes aquelles que vulguin sumar-s’hi, ja des d’una vessant més tècnica sobre programació algorítmica.

Programa

17h a 18h – Compartim experiències sobre el Datathon i problemàtiques i funcionament de l’algoritme. Obert a arxivers i arxiveres que han participat en la cessió de dades i a la resta de comunitat arxivera.

18h a 19h  – Debat entre els participants en el Datathon. Obert també a qui vulgui assistir.

Moderador/a

Pilar Campos – Institut Municipal d’Hisenda de Barcelona – Vocal de Difusió de l’AAC – Responsable d’organització del Datathon.

Participants màxims: 30

Durada: 2 hores – 17h a 18h (enfocat sobretot a arxivers/es) – 18h a 19h (enfocat sobretot a experts en algoritmes)

Preu: Gratuït

Data: 27 de maig

Lloc: Plataforma Jitsi (s’enviarà enllaç als i les inscrites)

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: 26 de maig

Inscriu-te al curs!