[04/2019] Drets Humans i Arxius

Curs orientat a donar a conèixer la relació necessària entre arxius i drets humans

Objectius

Obtenir un coneixement de la tasca de les associacions en la defensa dels drets humans i el paper que desenvolupen els arxius, a nivell teòric però també amb exemples pràctics.

Programa

  1. Visió dels paper dels Estats però sobretot les reivindicacions de la societat civil (associacions, activistes…) com a eines de transformació i emancipació social en matèria de drets humans.
  2. Importància dels arxius com a testimoniatge per a la defensa d’aquestes reivindicacions.

Formadors:

David Bondia

Doctor en Dret i professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de Barcelona. Exerceix com a professor convidat a diferents universitats d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.

Les seves principals línies d’investigació són la protecció internacional dels drets humans, la jurisdicció penal internacional i els mecanismes nacionals i de proximitat de garantia dels drets humans. En aquest àmbit destaca la seva participació en la redacció de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i altres treballs d’assessorament a defensories municipals.

És membre del Patronat de la Fundació Solidaritat UB, vocal del Consell Català de Foment de la Pau i membre del Consell Assessor del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura.

Núria Carreras

Actualment és arxivera dels arxius judicials de Barcelona comarques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i Presidenta de l’Associació Arxivers sense Fronteres (AsF). Llicenciada en Història per la UAB, amb estudis de Graduat Superior en Arxivística i Gestió de Documents, Postgrau de Gestió de Documents Electònics i Màster en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents – ESAGED.

Participants màxims: 20

Durada: 4 hores

Preu: 30 € (60 € no socis). Socis aturats 50%

Data i lloc:

12 de març. 16h a 20h

Sala Abat Escarré (C/Rocafort 242 bis, baixos)

Certificat: Assistència

Dates d’inscripció: Fins el 8 de març

Fitxa completa del curs: F18_06_Fitxa de programació de curs_042019

Inscriu-te al curs!