Formació en didàctica dels arxius

Us mostrem la formació existent a Catalunya en didàctica aplicada al món dels arxius: 

 

Jornades Educació i Arxius

Grup Educació i Arxius de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

Formació destinada a arxivers i a docents. De caire bianual, es duen a terme durant dos dies en els que s’ofereixen conferències, experiències didàctiques dels arxius, tallers pràctics i taules rodones on es debaten diferents aspectes de la didàctica aplicada als arxius.

Podeu consultar les publicacions de les jornades anteriors: 

IV Jornades Educació i Arxius

V Jornades Educació i Arxius

 

Conferència Educació i Arxius

Grup Educació i Arxius de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.

Formació destinada a arxivers i a docents. De caire bianual, es duu a terme en una tarda en què s’ofereix una conferència relacionada amb la didàctica aplicada als arxius.

La darrera edició va ser el 26 de juny de 2014. Per més informació aneu a la pàgina 4 del nostre butlletí que trobareu aquí

 

Postgrau Educar fora de l’Aula

Escola de Formació Contínua. Fundació Universitària del Bages.

Formació destinada a mestres, educadors/es i persones que duen a terme activitats didàctiques per a nens i nenes. És un postgrau pensat per a aquelles persones que vulguin ampliar la seva trajectòria professional cap a la creació de projectes educatius, com els que es poden fer en arxius.

 

La segona edició s’està fent entre el setembre de 2014 i el maig de 2015. Trobeu més informació aquí

 

Formació inicial

Les diverses universitats catalanes en la formació inicial de mestres, d’Educació Primària i d’Educació Infantil, i en el màster de formació de professors d’Educació Secundària, formen als futurs docents ensenyant-los a fer  propostes de recerques escolars temàtiques utilitzant fonts documentals d’arxiu (local, comarcal, parroquial, privat,..). Aquest procés formatiu es fa des de la didàctica específica de les Ciències Socials, i de manera més concreta en l’àmbit de la didàctica de la Història. En la didàctica del patrimoni cultural, l’arxiu es presenta com una institució que pot oferir recursos documentals  per a dissenyar materials didàctics per a l’aprenentatge de l’entorn i per a l’aprenentatge de la Història. 

 

Last modified on Dilluns, 14 Novembre 2016 12:29

La secció d’Educació al web de l’AAC-GD. s’anomena ARXIUS PER TOTHOM, i tal com indica el seu nom vol ser el lloc des del qual donar a conèixer al públic en general què són i què fan els arxius i, no menys important, esdevenir el servei de referència en didàctica dels arxius per al col·lectiu arxiver i per als professionals del món de l’educació.

 

Contactar amb la vocalia

Contactar amb la vocalia
didactica@arxivers.com

Patrocinadors institucionals
Associació d'Arxivers · Gestors de Documents de Catalunya.  2014
tel i fax 93 419 89 55 -  Rocafort 242 bis, 1r. 08029 Barcelona