Category Notícies Read 854 times

L’Ajuntament d'Alcover s’ha adherit a la Declaració Universal sobre els Arxius

El Ple de la Corporació de l’ajuntament d'Alcover celebrat el dia 5 de maig de 2017 va adoptar lacord d’adhesió a la Declaració Universal sobre els Arxius.

La Declaració va ser elaborada i aprovada l'any 2010 pel Consell Internacional d'Arxius (ICA) com expressió de les exigències fonamentals de la professió amb independència de les cultures, i amb la finalitat de reconèixer el paper clau dels arxius, tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes democràtica, com en la preservació de la memòria social col·lectiva, i en la investigació històrica.

El Parlament de Catalunya adoptà la declaració el 17 de juliol de 2013, i des d'aleshores, nombroses entitats i institucions catalanes també s'hi han adherit.

No perdeu l'oportunitat d'afegir-vos en aquesta iniciativa. Com és sumem més implicació de les entitats tindrem en promoure els valors de la bona gestió dels documents en l'objectiu d'assolir una societat més transparent i democràtica. Però tampoc ho oblideu: estratègicament, sumar la DUA a la vostra organització, entitat o lloc de treball és una punta de llança legislativa per impulsar la vostra professió i la incidència de la vostra feina.

Visiteu l'Espai DUA on us donem les eines necessàries per facilitar l'adhesió de la vostra organització.

I, recorda tu també t’hi pots adherir!!!

 

A totes amb la DUA!!!

 

Last modified on Dimarts, 16 Maig 2017 09:22

Recull d’eines i documents que poden ser d’utilitat per al desenvolupament de l’arxivística i la gestió documental.

Segueix-nos Facebook

Patrocinadors institucionals
Associació d'Arxivers · Gestors de Documents de Catalunya.  2014
tel i fax 93 419 89 55 -  Rocafort 242 bis, 1r. 08029 Barcelona