Category Notícies Read 585 times

Aprovació de la Llei de reparació de les víctimes del franquisme

 

El Parlament de Catalunya durant el dia d’avui, 29 de juny de 2017, té previst aprovar la Llei de reparació de les víctimes del franquisme. El text final presenta variacions significatives respecte al presentat inicialment, i hem d’agraïr la receptivitat de les parts a les aportacions fetes conjuntament per l’Associació d’Arxivers de Catalunya (AAC) i Arxivers Sense Fronteres (ASF).

Amb motiu d’aquest fet de cabdal importància ambdues associacions us presentem l’article que publica Vilaweb “Obrir arxius com acte de reparació” signat conjuntament per els president de AAC i la president d’ASF i el publicat al Núvol que sota el títol “Les víctimes del franquisme i el poder dels arxius”, signa en Vicenç Ruiz vocal de recerca del l’AAC.

Recuperem també el comunicat que les dues associacions van signar i difondre a finals del mes de novembre passat, en què posava de manifest la importància, del que en aquell moment era una proposició de llei, de refermar el principi que els arxius de la repressió havien de transformar-se en arxius de la reparació i, per tant, calia socialitzar el coneixement dels crims comesos, començant per garantir l’accés universal a la documentació.

Last modified on Dijous, 29 Juny 2017 06:52

Recull d’eines i documents que poden ser d’utilitat per al desenvolupament de l’arxivística i la gestió documental.

Segueix-nos Facebook

Patrocinadors institucionals
Associació d'Arxivers · Gestors de Documents de Catalunya.  2014
tel i fax 93 419 89 55 -  Rocafort 242 bis, 1r. 08029 Barcelona