Joan Boadas i Ramon Alberch nomenats Socis d’Honor de l’AAC

Ahir al vespre, en el marc del sopar de gala del 19è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents, es va fer entrega a Joan Boadas i Raset, i Ramon Alberch i Fugueras d’un obsequi que simbolitza el seu nomenament com a Socis d’Honor de l’AAC.

La categoria de Soci d’Honor està contemplada pels estatuts de la nostra entitat i és un reconeixement a la trajectòria social i professional d’un membre de l’AAC. La distinció ha estat aprovada per unanimitat a l’Assemblea General Ordinària celebrada ahir mateix, i fins a aquest moment no s’havia atorgat mai a ningú.

El nomenament de Soci d’Honor arriba a Boadas i Alberch després de recollir les distincions internacionals més prestigioses de la professió arxivística. Ambdós van ser distingits amb el Fellows of the ICA el passat mes de setembre en el marc de la Conferència Internacional d’Arxius a Roma, i Joan Boadas va rebre també el Emmett Leahy Award.

L’AAC està molt satisfeta de poder inaugurar la categoria de Socis d’Honor amb aquestes dues figures tan estimades per la professió. Tots dos han estat presidents de l’Assocaició i mestres de molts arxivers. Són referents que van molt més enllà de l’arxivística catalana tal com demostren els reconeixements internacionals.

Enhorabona Joan i Ramon, els primers Socis d’Honor de l’AAC.