Joan Boadas i Raset rep les dues màximes distincions internacionals per la seva trajectòria arxivística

 

Des de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya estem molt contents de poder anunciar que Joan Boadas i Raset, arxiver municipal de Girona i expresident de la nostra Associació, serà distingit amb el dos màxims reconeixements internacionals a la trajectòria arxivística, el Fellows of the ICA i el Emmett Leahy Award en el transcurs de la Conferència Internacional del Consell Internacional d’Arxius que té lloc aquesta setmana a Roma.

El Fellow of the International Council of Archives serà entregat a Boadas el 21 de setembre i és el més alt honor que l’ICA pot atorgar a una persona. Reconeix la seva contribució com a membre actiu dels òrgans de l’ICA i les aportacions a la tasca arxivística en general. L’AAC ha sigut la responsable de presentar la candidatura de Boadas al Fellow of the ICA i ens felicitem que el Comitè de Nominacions, format per professionals d’arreu del món l’hagi escollit pel premi d’enguany. En aquest moment, només 20 persones de tot el món ostenten aquesta distinció honorífica.

El dia 23 de setembre, Boadas també serà reconegut amb el Emmett Leahy Award.  Considerat el premi Nobel de l’arxivística, l’Emmet Leahy Award es va establir l’any 1967 per reconèixer l’esperit d’innovació, dedicació i excel·lència en la gestió de documents i informació, i amb els anys ha esdevingut el guardó internacional més important en aquest àmbit.

Joan Boadas i Raset serà el primer professional de l’Estat espanyol en rebre aquestes distincions i una de les tres persones al món en ostentar-les conjuntament al costat de l’australià Adrian Cunningham i el hongkonguès Simon Chu.

Com a Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya felicitem efusivament a Joan Boadas que ha estat referent i mestre per molts de nosaltres. Compartim el seu goig per uns reconeixements que, tot i ser personals, impacten indiscutiblement sobre l’arxivística catalana.

Enhorabona Joan!