Celebrem el 4t aniversari amb el mapa de les 65 ArxiRutes

23 abril, 2022 - Sergi Borrallo Llauradó (Consell de Redacció de la Dada)

En aquest 4t aniversari de la DaDa, actualitzem el mapa de l’ArxiRuta.

Avui és 23 d’abril, Diada de Sant Jordi i Dia Internacional del Llibre, però els professionals de l’arxivística tenim un altre motiu de celebració, ja que fa 4 anys que va néixer la Dada, el diari digital de l’AAC.

Certament, una data molt apropiada per al naixement d’una publicació, ja que es tracta d’un dia en què els llibres- amb el permís de les roses- agafen el protagonisme i omplen els carrers i les places per tal que tothom pugui triar i remenar tota mena de publicacions abans de comprar-les o regalar.

Des de la Dada hem volgut celebrar aquest aniversari canviant el nostre avatar o logotip i també intensificant els articles publicats durant la setmana. Tampoc hem volgut deixar passar l’ocasió per actualitzar el mapa de les visites realitzades als arxius en el nostre particular viatge, l’ArxiRuta 65.

Analitzant el mapa d’una perspectiva territorial, 20 corresponen a la província de Barcelona (31%), 17 a Tarragona (26%), 14 a Lleida (21,5%) i 14 a Girona (21,5%). Pel que fa a l’àmbit jurídic, 55 corresponen a arxius de titularitat pública (85%) i 10 de privada (15%). Finalment, si ens fixem en la tipologia d’arxius, 22 són municipals (34%), 22 de la Generalitat (34%), 6 d’universitats (9%), 5 de l’Església (7,5%), 5 més privats (7,5%), 3 de Diputacions (5%) i 2 de l’Estat (3%).

En l’enllaç que teniu a continuació podeu comprovar que cada cop està més ple el nostre mapa, no obstant això, encara queden algunes comarques desertes: l’Anoia, el Bages, el Berguedà, les Garrigues, el Moianès, el Pla d’Urgell, el Priorat, l’Urgell i el Solsonès. Amb algunes d’elles ja hem contactat per solucionar-ho.

Que tingueu una bona Diada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *