L’ajuntament de Cunit s’adhereix a la Declaració Universal sobre els Arxius

El passat 23 de juny de 2020 l’Ajuntament de Cunit va adoptar l’acord d’adhesió a la Declaració Universal sobre els Arxius.

La Declaració va ser elaborada i aprovada l’any 2010 pel Consell Internacional d’Arxius (ICA) com expressió de les exigències fonamentals de la professió amb independència de les cultures, i amb la finalitat de reconèixer el paper clau dels arxius, tant en la transparència administrativa i en la rendició de comptes democràtica, com en la preservació de la memòria social col·lectiva, i en la investigació històrica.

El Parlament de Catalunya adoptà la declaració el 17 de juliol de 2013, i des d’aleshores, nombroses entitats i institucions catalanes també s’hi han adherit.

No perdeu l’oportunitat d’afegir-vos en aquesta iniciativa. Com és sumem més implicació de les entitats tindrem en promoure els valors de la bona gestió dels documents en l’objectiu d’assolir una societat més transparent i democràtica. Però tampoc ho oblideu: estratègicament, sumar la DUA a la vostra organització, entitat o lloc de treball és una punta de llança legislativa per impulsar la vostra professió i la incidència de la vostra feina.

Visiteu l’Espai DUA on us donem les eines necessàries per facilitar l’adhesió de la vostra organització.

I, recorda tu també t’hi pots adherir!!!

A totes amb la DUA!!!