LAM 2020: De la digitalització al servei digital

 

Un any més l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents participa en l’organització del Laboratori d’Arxius Municipals (LAM) que enguany arriba a la 11a edició.  La pandèmia de COVID-19 ha trasbalsat de tal manera la nostra forma de treballar i relacionar-nos amb el públic que n’hem fet el tema d’aquesta edició: De la digitalització al servei digital. Els confinaments intermitents i les dificultats per atendre presencialment als usuaris han fet emergir entre els arxius municipals la necessitat de millorar els seus serveis, convertint-los en serveis 100 % digitals o gairebé.

És en aquest context que el LAM, enguany en format virtual, se centrarà en com convertir els serveis d’arxiu en serveis digitals, anant més enllà de la publicació d’inventaris, catàlegs i digitalitzacions a la Xarx@.

En la jornada, distribuïda en dos matins dels dies 19 i 20 de novembre, volem copsar l’actual moment de transformació digital que està desencadenant alhora un veritable canvi social i cultural en les nostres vides i, en conseqüència, en els nostres arxius.

Per això, amb tots els assistents del LAM volem analitzar diverses temàtiques com els actuals portals web dels arxius municipals i com els projectem a partir d’ara; com són els perfils dels usuaris digitals dels arxius; la visualització de dades aplicada al patrimoni documental; les noves tècniques per millorar la recuperació de la informació i els nous reptes en les estratègies de comunicació digital.

Us convidem a participar-hi, amb la convicció que puguem potenciar els serveis digitals sense renunciar als serveis presencials a tots els usuaris dels arxius municipals.

 

Eixos i temes de debat:

  • Portals web dels arxius municipals: com són i com els volem projectar
  • Anàlisi dels perfils dels usuaris digitals dels arxius
  • Visualització de dades aplicada al patrimoni documental
  • Novetats per millorar la recuperació de la informació
  • Nous reptes en les estratègies de comunicació digital

 

Dates: 19 i 20 de novembre 2020, de 10 a 13h

Web (programa, inscripcions i connexió en directe): https://lam2020.cat/

Enllaç directe al programa, format web: https://lam2020.cat/programa/

Enllaç directe al programa, format descàrrega: https://lam2020.cat/Programa_LAM2020.pdf