Publiquem el Premi de Recerca 2019 de l’arxivera Paula Gomila Moll

Ens plau publicar el treball de l’arxivera Paula Gomila Moll “Geolocalització i dades obertes. Un projecte per a la visibilització de la dona com a productora de fons documentals d’arxius” que va ser premiat amb el Premi de Recerca atorgat per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya i l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents el curs 2018-2019. 

El projecte de Paula Gomila es basa en l’anàlisi de la difusió dels fons documentals dels arxius públics catalans, concretament ANC i Xarxa d’Arxius Comarcals. Amb aquest objectiu Gomila elabora un model de dades on es defineixen els elements de descripció i les metadades mínimes a incloure en un projecte de publicació i obertura dels instruments de descripció amb perspectiva de gènere de fons familiars, personals i col·leccions. L’autora del treball analitza també les possibilitats de visibilitat que ofereix la combinació de les dades obertes amb els recursos de geolocalització i visualització de dades. 

Us recordem que podeu accedir a tots els treballs premiats a la pàgina Premi de Recerca de l’espai Publicacions del nostre web.