Publiquem el Premi de Recerca 2020-2021 atorgat per l’ESAGED i l’AAC a Sònia Torreblanca Valverde

Ens plau publicar el Treball Final de Màster de l’arxivera Sònia Torreblanca Valverde La perspectiva arxivística i de gestió documental en l’avaluació de les dimensions de qualitat de les dades obertes: una proposta teòrica i metodològica que va ser premiat amb el Premi de Recerca atorgat per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya i l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents el curs 2020-2021. 

El treball de Sònia Torreblanca proposa un model conceptual, lògic i metodològic per avaluar les dimensions de qualitat de les dades obertes, a partir de l’articulació de quatre àmbits d’estudi: l’arxivística i la gestió documental, la gestió de les dades, la teoria sistèmica i la teoria procedent de les dades obertes i el govern obert. El Model de qualitat de les dades obertes, que representa una primera versió unificada de mètriques, pretén esdevenir una eina metodològica per a que les administracions i organitzacions puguin avaluar i conèixer el nivell assolit en relació amb la qualitat de les dades obertes.

Us recordem que podeu accedir a tots els treballs premiats a la pàgina Premi de Recerca de l’espai Publicacions del nostre web.