Segona edició del Laboratori d’Experiències (21 de novembre, 17h)

 

L’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya i l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents organitzen per segona vegada el Laboratori d’Experiències amb l’objectiu de donar visibilitat a aquells treballs finals i projectes que poden tenir una aplicació pràctica al món laboral, i crear un espai de coneixement mutu entre els professionals de l’arxivística i la comunitat universitària.

L’acte tindrà lloc el proper dijous 21 de novembre a les 17 hores a l’ESAGED i s’hi presentaran tres  treballs de les alumnes Paula Gomila Moll, Elisabet Sanz Muñoz i Elisenda Cristià Balsells .

El treball de Paula Gomila, “Geolocalizació i Dades Obertes. Un projecte per a la visualització de la dona com a productora de fons documentals” explora i analitza oportunitats de difusió dels instruments de descripció dels fons i documents de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de la Xarxa d’Arxius Comarcals amb perspectiva de gènere, mitjançant les dades obertes i recursos de geolocalització. Es tracta del primer TFM guardonat amb el Premi ESAGED-ACC al Millor Treball del Màster en Arxivística i Gestió de Documents.

El treball d’Elisabet Sanz, “Manual pràctic per a gestionar la documentació electrònica a través d’un servidor NAS”, aporta pautes i bases per a usuaris no professionals que vulguin organitzar i gestionar la seva documentació a través de la creació d’un núvol privat.

Finalment, el treball d’Elisenda Cristià titulat “Els documents vitals: una aproximació al concepte i a l’estat de la qüestió” s’ha presentat com a treball final del Màster en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació.

El Laboratori d’Experiències forma part de la formació arxivística que ofereix l’AAC-GD. L’assistència és lliure i gratuïta per a tots els professionals interessats.