[01/2024] Seminari sobre requisits funcionals per la contractació/desenvolupament d’un arxiu electrònic únic

[01/2024] Seminari sobre requisits funcionals per la contractació/desenvolupament d’un arxiu electrònic únic

En aquest seminari s’introduirà el marc legal de referència en el qual s’emmarca el concepte d’arxiu electrònic únic. També es parlarà dels reptes als quals s’enfronta l’arxiu electrònic en el context digital actual, així com de les funcionalitats que ha de tenir una eina d’arxiu electrònic únic. Finalment, es parlarà de les diferents estratègies d’actuació per proveir-se d’eines d’arxiu electrònic.

Objectius

Amb aquest curs es pretén:

  • Conèixer quin és el marc normatiu que afecta a l’arxiu dins de l’administració pública i quins son els reptes als quals s’enfronta l’arxiver/a en el marc digital per a desenvolupar les seves funcions.
  • Conèixer quines son les funcionalitats que, atenent al punt anterior, ha de tenir un arxiu electrònic únic en el marc de l’administració pública.
  • Conèixer quines opcions té una administració pública de cara a proveir-se d’un arxiu electrònic únic (desenvolupament, contractació en mercat, solucions públiques ,etc), entenent els pros i les contres de cada opció.

Programa

  1. Introducció.
  2. Concepte d’Arxiu electrònic únic.
  3. Marc legal.
  4. Context tecnològic.
  5. Funcionalitats de l’arxiu electrònic únic.
  6. Possibilitats d’actuació en la provisió.
  7. Conclusions.

Formadora:

Mònica Sanyer

Llicenciada en Documentació per la UOC, Diplomada en Biblioteconomia per la UB  i Postgrau en Documentació Digital per l’IDEP-UPF. Inicia  la seva carrera professional dins l’àmbit de la indústria de la cultura i passa  a l’empresa privada per a desenvolupar la seva carrera com a consultora i gestora de projectes de sistemes d’informació. Des de fa més de 15 anys participa en projectes per a la transformació digital dels entorns de treball, consultoria i implantació de sistemes de gestió documental i arxiu electrònic, tant en l’entorn públic com privat.

Actualment lidera la pràctica consultiva de gestió de la informació a la consultora Ricoh IT Services, on l’equip d’especialistes en gestió documental i arxiu, en coordinació amb arquitectes de solucions i consultors tecnològics, escomet la definició i el disseny dels models,  polítiques, instruments  i processos per a l’automatització  i transformació dels sistemes de gestió documental i d’arxiu,  tot adaptant-los als requeriments funcionals, arxivístics, tecnològics, normatius, legals i de seguretat d’aplicació en cada cas.

Participants màxims: 20

Durada: 3 hores, de 16 a 19h (virtual)

Preu: 27 € socis (54 € no socis). Socis aturats 50%

Data i lloc: 7 de març. Seminari online en directe (Plataforma Jitsi).

Certificat: Assistència

Àrea: Jurídica

Dates d’inscripció: Fins el 3 de març

Inscriu-te al curs!