Nova direcció i Consell de Redacció de la revista Lligall

Des de 1988 la revista Lligall publica articles científics sobre la teoria i la pràctica arxivística al nostre país, però també amb una mirada atenta a l’arxivística internacional. La voluntat de la publicació és aportar coneixement sobre la nostra professió per tal que aquesta vagi avançant. 

Darrera de la publicació hi ha, des de sempre, una direcció i un Consell de Redacció. La principal tasca de Consell és la de mobilitzar coneixement i aportar-lo. Els seus membres, proposen temàtiques, articles i fan aportacions des de la seva expertesa. Una vegada feta la proposta als diferents professionals i rebuts els seus articles, els membres del Consell els valoren i n’efectuen una revisió tot deixant-los preparats per a la publicació.

Els articles que es publiquen a Lligall són, en el seu dossier central, aquells que el Consell de Redacció i la direcció proposen a professionals amb un grau d’expertesa reconeguda en la temàtica objecte del número de la revista. Lligall inclou també, per cadascuna de les seccions, articles rebuts dels quals se’n valora que la temàtica sigui d’actualitat i d’interès general pel sector, o que facin aportacions o plantegin enfocaments innovadors de qüestions que afectin al món arxivístic.

Des de fa poques setmanes s’ha renovat la direcció de Lligall. Jordi Serra pren el relleu de Gerard Mercadé que passa a formar part del Consell de Redacció, el qual també s’ha renovat en gran part. El nou equip s’ha  proposat continuar fent de Lligall una revista de referència en el sector, tot mantenint la qualitat científica i l’interès divulgatiu dels seus continguts, i potenciar-ne la difusió i el coneixement entre la comunitat arxivística nacional i internacional.

Consell de redacció de Lligall

  • Direcció: Jordi Serra, cap de Sistemes d’Informació del Consorci d’Educació de Barcelona.
  • Coordinació: Elisenda Cristià, vocal de Publicacions i Acció Pedagògica de l’AAC. Arxivera municipal de Reus.
  •  Gerard Mercadé, director de l’Arxiu Comarcal de La Ribera d’Ebre.
  • Fátima Rodríguez, arxivera del Govern del Principat d’Astúries i presidenta de l’Associació d’Arxivers d’Astúries.
  • Gustau Castañer, unit head, Information Resources and Services at Asian Development Bank (ADB). Chair of SIO/ICA
  • Núria Palomar, arxivera i gestora documental, documentalista i responsable d’administració electrònica a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
  • Joan Perez, director de l’ESAGED.
  • Enric Cobo, coordinador de la Xarxa d’Arxius Comarcals.
  • Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.
  • Sònia Oliveras, tècnica informàtica a l’Ajuntament de Girona.