Trobades institucionals amb l’AOC i la conselleria de Polítiques Digitals i Territori

 

Seguint amb la ronda de trobades institucionals que l’Associació fa amb el nou Govern de Catalunya en aquells sectors clau que afecten els arxius del país, l’AAC s’ha reunit aquesta setmana amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya, concretament amb la Sra. Marga Bonmatí, directora gerent del Consorci, el Sr. Miquel Estapé, subdirector d’Innovació i la Sra. Marta Arderiu, subdirectora de Serveis, amb els quals s’ha abordat la renovació del conveni entre l’AAC i l’AOC, els detalls de la col·laboració a la propera edició del Congrés de Govern Digital i la possibilitat de col·laborar en el marc del Postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local de la Universitat de Girona. 

L’Associació també s’ha reunit amb la Sra. Ester Manzano, directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, que ho ha fet en representació del conseller de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori. Amb ella s’ha abordat la possibilitat de treballar conjuntament en temes d’Intel·ligència Artificial. Se li ha plantejat la necessitat d’establir un model que homogeneïtzi la recollida, l’intercanvi i les eines que tracten les dades per evitar la disparitat de models amb què actualment treballa la Generalitat i que afecten negativament en la relació electònica amb la resta d’ens públics. També s’ha plantejat la possibilitat de treballar conjuntament en el tema de la  preservació de la informació generada a xarxes socials.

Finalment, els arxivers Pilar Campos, Pepita Raventós, Montserrat Flores i Francesc Giménez han participat en la primera sessió del grup de treball de Dades obertes i qualitat de la informació pública, i Almudena Gutiérrez ha participat a la primera sessió del grup de treball sobre Integritat pública, anticorrupció i bon govern del projecte Àgora del Govern Obert de Catalunya. En tots dos casos la majoria dels participants provenien de l’entorn de l’administració pública amb poca presència de la societat civil. Les sessions s’han centrat en identificar els principals reptes en les respectives matèries per, després, planificar les accions per abordar-los. En el cas de la sessió sobre dades obertes, els reptes identificats han estat els d’estandaritzar les dades obertes públiques i poder fer que siguin actualitzades, accessibles, estructurades correctament i fàcilment comprensibles per a la ciutadania.