Presentació dels ponents

Josep-Maria Arauzo-Carod

Josep-Maria Arauzo-Carod és catedràtic d’Economia a la Universitat Rovira i Virgili (Reus, Tarragona), es va llicenciar en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i es va doctorar en Economia a la Universitat Rovira i Virgili. És president del Centre de Recerca en Economia i Sostenibilitat (ECO-SOS); vicepresident de l’Institut de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica (IU-RESCAT); President de la International Network for Economic Research (INFER) i vocal del Tribunal Català de Defensa de la Competència (ACCO). Josep-Maria Arauzo-Carod ha publicat més de 60 articles en revistes acadèmiques, 24 capítols de llibres i 12 llibres. Ha estat editor convidat en cinc revistes acadèmiques i actualment és membre de l’Editorial Review Board de Small Business Economics i editor associat de l’Eurasian Business Review. A més, el Prof. Arauzo-Carod ha participat en 50 projectes de recerca i transferència de coneixement, ha realitzat unes 120 presentacions en congressos, ha estat investigador visitant en diverses universitats del Regne Unit, Grècia, Xina i Romania, ha dirigit 10 tesis doctorals i ha participat en l’organització de més de 80 workshops i congressos.

 

Rocío Campaña Mora

Rocío Campaña Mora és treballadora cultural i membre de la Comissió Permanent de la XES Catalunya. És llicenciada en Belles Arts i Literatura Comparada per la UB.  La seva experiència professional ha transitat entre la comunicació i la producció de projectes culturals. Des de 2014 ha dirigit i coordinat la comunicació de diversos projectes culturals i institucions: Centre de Producció i Recerca Hangar, Barcelona (2007- 2013/2016-18); Centro de Cultura Digital, Ciutat de Mèxic (2015-16); laBonne, Barcelona (2019-21). Ha gestionat la Comunicació Digital de Dones Visuals i col·labora habitualment amb el Docs Barcelona. En l’àmbit internacional ha format part de Digital Futures (UK-MX) i del projecte europeu Contested Desires.

 

 

Pilar Campos Martínez

Arxivera a l‘Institut Municipal d’Hisenda de Barcelona i vocal projecció internacional de l‘Associació de Professionals de l’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya. Llicenciada en Documentació i Màster de Gestió Documental i Informació en Empreses. Ha treballat a la Universitat de Barcelona en el disseny i implantació del sistema de gestió documental i eines d’administració electrònica. Amb experiència en consultoria de gestió documental i formadora en l’àmbit públic i privat, actualment arxivera de l’Institut Municipal d’Hisenda de Barcelona on col·labora en la implantació de la tramitació electrònica. Participa com a representant de l’AAC al projecte interpares sobre Intel·ligència Artificial i Arxius, al Fòrum d’Associacions Professionals de l’ICA i dona suport a la vocalia de recerca en el fòrum UNE.

 

 

Rubén Cortés Domingo

Directivo del ámbito tecnológico con amplia experiencia en la gestión de equipos de desarrollo, mantenimiento y explotación de aplicaciones y plataformas críticas. Con un importante background tecnológico, creo firmemente en el trabajo en equipo y en el potencial de las personas. Especializado en los últimos años en tecnologías cloud y en la ciberseguridad, lidero la certificación en Esquema Nacional de Seguridad nivel Alto de nuestras aplicaciones, siendo una de las únicas AAPP en lograrlo. Actualmente es CIO i CISO del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya. 

 

 

 

Jordi Ferrer Guillén

Jordi Ferrer és llicenciat en dret i suficiència investigadora predoctoral. Màster en Tecnologies de la Informació i Propietat Intel·lectual per ESADE.
Professional del Dret amb més de 20 anys d’experiència com a Advocat especialitzat en Dret Digital i expert en Compliance Digital, privacitat i ciberseguretat. Soci fundador de la consultora IAcompliance. Exvicepresident de la Secció de Dret TIC Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha format part de la Comissió de Transformació Digital del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i actualment és Tresorer de l’Associació d’Advocats Especialistes en TIC (ENATIC). En l’àmbit docent és Professor de la Universitat Ramon Llull – ESADE, Codirector del Màster en Dret Digital de la UB-IL3 i professor en diversos programes d’EAE Business School.

 

 

Antonella Fresa

ICT expert, Director of Design and Implementation at Promoter srl., Antonella has been working on European cooperation projects since the nineties of the past century in the field of digital cultural heritage, including: participatory approaches in culture, cultural heritage-led urban regeneration, cultural tourism, creativity, co-creation, citizen science, smart cities, digital preservation, eInfrastructures and social platforms. She currently coordinates the Eureka3D project funded by the Digital Europe Programme and is work-package leader in the INCULTUM and SECreTOUR projects about cultural tourism, funded by Horizon2020 and Horizon Europe respectively. She regularly serves as independent expert and evaluator for the European Commission and for national and regional programmes. Antonella is contracted Professor at the University of Pisa, Vice-President of Photoconsortium International Association for Valuing Photographic Heritage, and Enterprise Fellow at Coventry University. Editor and author of several papers and books.

 

Olga Giralt

Olga Giralt és de 15 anys d’experiència com a consultora especialitzada en gestió documental, participant en projectes tant en el sector públic com en el privat. El seu àmbit d’actuació de concreta, entre d’altres d’aspectes, en l’adequació de les administracions públiques a la legislació vigent en matèria d’administració electrònica i interoperabilitat; la millora dels processos de treball d’acord amb la concreció dels procediments de gestió dels documents i fluxos d’informació; i el desenvolupament d’instruments de gestió documental, com quadres de classificació, calendaris de conservació, esquemes de metadades, entre d’altres. Ha participat en projectes de definició de polítiques i models de gestió de documents electrònics i de desenvolupament d’instruments de gestió documental en més de 20 entitats, participant també en diferents projectes d’implantació d’eines d’automatització de processos i gestió documental.

 

Óscar González Aguilar

Enginyer tècnic de Telecomunicacions per la UPC, Llicenciat en Humanitats per la UOC i Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament per la UPF, també tinc estudis de Belles Arts en la Universitat de Barcelona. Vaig treballar com enginyer de xarxa sènior durant deu anys en diferents operadores de Telecomunicacions. El 2010 vaig entrar a formar part del cos de conservadors de museus de la Generalitat de Catalunya, del 2013 al 2023 vaig estar al capdavant de l’Àrea de Conservació i Col·leccions del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i actualment sóc Responsable de documentació de béns mobles en el Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, feina que compagino com a tutor i professor del Màster de Gestió cultural de la UOC i la Universitat de Girona.

 

 

Jaume Sardà Font

Arxiver, llicenciat en Ciències de la Informació, Màster en Arxivística i Postgrau en Gestió de Documents Electrònics. Va treballar com a responsable de l’arxiu a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i posteriorment a l’Arxiu Central Administratiu del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya. L’any 2005 es va incorporar a la Subdirecció General dArxius i Gestió Documental del Departament de Cultura on, des de la Secció d’Innovació Tecnològica i Gestió Documental, ha participat en la planificació, implementació i manteniment del sistema de gestió documental de la Generalitat donant suport als Arxius Centrals Administratius i promovent polítiques d’innovació, de transformació digital i de foment de les TIC en làmbit de la gestió documental corporativa (projecte Aresta) en coordinació amb les polítiques dadministració electrònica. Ha estat vocal de la Comissió Nacional dAccés, Avaluació i Tria Documental, secretari del grup d’Innovació Tecnològica, membre del Comitè AEN/CTN50/SC1 dAENOR i coordinador de diversos grups de treball de la subdirecció general. Des de l’1 de novembre de 2023 és el responsable i coordinador del Programa temporal Arxius 2030 per l’impuls del Pla darxius i gestió documental de Catalunya.

 

 

Sònia Torreblanca Valverde

Professional amb expertise funcional aplicat a l’àmbit de Data Governance. Vocal de recerca i innovació a l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya. Membre de DAMA Spain i professional certificada CDMP per DAMA International. Llicenciada en Història per la UB, Màster en Arxivística i Gestió de Documents per la UAB, Postgrau en Gestió de dades per la UOC, Curso propio de Gobierno y Gestión de datos per la UCLM, i Programa experto en Gobierno del Dato, Compliance y Seguridad per MBIT Data School. Guanyadora del Premi ESAGED-ACC al Millor Treball del Màster en Arxivística i Gestió de Documents del curs 2020-2021, per la investigació titulada «La perspectiva arxivística i de gestió documental en l’avaluació de les dimensions de qualitat de les dades obertes: una proposta teòrica i metodològica». Ha treballat com a consultora especialitzada en gestió de la informació i la documentació, i en administració electrònica. També ha treballat a l’administració pública com a tècnica superior en l’àrea de dades obertes. Actualment és consultora Data Governance a DataSpurs on participa en la definició del model organitzatiu i operatiu del govern de la dada i en la implementació de casos d’ús.

 

Jordi Vilamala Salvans

Doctor en Història per la Universitat de Barcelona (2019), postgraduat en Gestió de documents electrònics per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), postgraduat especialista en gestió de recursos digitals a l’empresa Universitat Jaume I (2006), màster en Arxivística i Gestió de Documents per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003). Actualment és cap de l’Oficina d’Arxiu i Gestió Documental de la Diputació de Barcelona, ​​vocal d’estratègia patrimonial de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i de la Gestió de Documents de Catalunya, i professor associat del Màster universitari en Arxivística i Governança de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Fa 25 anys que està al servei de l’arxivística i la gestió documental de l’administració pública local, vivint la implantació de noves formes de gestió i treballant per modernitzar i simplificar l’administració pública. Autor de diversos articles i publicacions, ha participat com a ponent en congressos, seminaris, jornades i, també com a docent en cursos i postgraus.