Últims tuits

Més vistos

Els arxius han de ser feministes

Calen polítiques proactives per tal d’augmentar la presència de fons de dones als arxius i cal també, potenciar el paper dels arxius per a construir una memòria plural que no invisibilitzi la meitat de la població.

29 maig, 2019

la DaDa ha nascut de l’evolució necessària del Butlletí de l’AAC-GD i vol ser un espai de reflexió i comunicació per a professionals, així com el canal per fer arribar l’arxivística al gran públic. Llegiu, gaudiu-ne i feu-vos-la vostra.

Imatge editorial Arxivers La Dada

Darrers articles

3 febrer, 2023

Editorial 166 – Els neguits del sistema i una porta a la il·lusió

Avui expressem neguits, situacions que desestabilitzen el sistema. Situacions greus que han de fer-nos reflexionar. Ho fem, però amb una mirada positiva sobre aquest 2023 que iniciem, un any que ens ha de portar a retrobar-nos definitivament, i a continuar teixint aliances i projectes amb una mirada comuna que, sota l’auspici d’un pla d’arxius finalment aprovat, dotat i operatiu, ens porti pel camí de la nova llei d’arxius i de l’estabilització del sistema, ens allunyi neguits i blindi la professió amb la mirada posada al Congrés Internacional d’Arxius de 2025.

9 maig, 2024

XV JORNADA D’ESTUDI I DEBAT “Nous patrimonis, nous feudalismes: les servituds de la documentació digital” – 15 de maig de 2024

Què succeiria si els fons digitalitzats dels arxius o aquells ja nascuts digitals desapareguessin? És més, les dependències que s’hi puguin generar en el marc de l’economia digital, com afectaran a la custodia i preservació del patrimoni digital? I si les generacions futures no tinguessin cap registre del segle XXI?

Sònia Torreblanca Valverde, Vocal de recerca i innovació de l’AAC i coordinadora del comitè científic de la XV JEiD

2 maig, 2024

Els valors del cinema familiar

Fa poc més d’un segle van sortir al mercat les primeres càmeres i projectors que permetien realitzar i consumir cinema en l’àmbit domèstic. Transcorregut aquest temps, disposem de la perspectiva necessària per poder analitzar el valor d’aquests documents i justificar l’aposta dels arxius per la seva conservació.

Pau Saavedra, tècnic d’arxius audiovisuals del CRDI. Ajuntament de Girona

24 abril, 2024

PRIMER SEMINARI INTERNACIONAL “ARXIUS I TURISME” Lloret de Mar – 23, 24 i 25 de maig de 2024

Amb l’objectiu de donar a conèixer els fons documentals públics i privats generats entorn del turisme i incentivar-ne la recuperació, conservació i organització entre el sector turístic com a part del patrimoni documental de la nostra societat, s’ha impulsat a Lloret de Mar el primer seminari internacional “Arxius i Turisme”, que tindrà caràcter biennal, i que es durà a terme els dies 23, 24 i 25 de maig de 2024.

Joaquim Daban i Massana, Cap del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

22 abril, 2024

El pla transversal de gènere de l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona

Un projecte per aplicar la perspectiva de gènere interseccional a tots els processos, tècniques i polítiques de gestió documental de l’arxiu

José Luis Martínez-Alonso Camps, Director de Serveis de Secretaria, Adjunt a la Secretaria General; Helena Escobar Socias, Tècnica de l’Oficina d’Arxiu i Gestió Documental; Jordi Vilamala Salvans, Cap de l’Oficina d’Arxiu i Gestió Documental

Manual d’estil la DaDa

Articles a ladada@arxivers.com

Consell de redacció

  • Directora: Elisenda Cristià Balsells (Directora de l'Arxiu Municipal de Reus)

  • Sergi Borrallo Llauradó (Responsable de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona)

  • Anna Esteve Florensa (arxivera de l'Arxiu Diocesà de Lleida)

  • Montserrat Pallàs Guasch (arxivera de l'Arxiu Municipal de Terrassa)

  • Anna Gironella Delgà (arxivera de l'Arxiu Municipal de Girona)

  • Aniol Maria Vallès (arxiver, membre del Grup de Treball en Transparència i Dades Obertes de l'Associació d'Arxivers - Gestors de documents de Catalunya -AAC-GD-)

  • Alexis Serrano Méndez (Director de l'Arxiu Comarcal del Maresme)

Últims tuits

Més vistos

Els arxius han de ser feministes

Calen polítiques proactives per tal d’augmentar la presència de fons de dones als arxius i cal també, potenciar el paper dels arxius per a construir una memòria plural que no invisibilitzi la meitat de la població.

29 maig, 2019