Etiqueta: Arxiruta

20 juny, 2024

ArxiRuta: Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça

L’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça és el penúltim arxiu de la Xarxa d’Arxius Comarcals de Catalunya que s’ha inaugurat. Juntament amb l’Arxiu Comarcal de les Garrigues, completen el mapa comarcal arxivístic. Poques vegades tenim ocasió de poder parlar d’un equipament recentment creat.

Manel Rivas Juanati, director de l'ACAR i Anna Esteve Florença, Consell de redacció de la Dada

12 febrer, 2024

ArxiRuta: Centre de Documentació de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme

Avui visitem el Centre de Documentació de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme. Un lloc interessant on podem trobar, recollit, documentació referent a la cultura popular i tradicional del nostre país.

Antoni Serés Aguilar, responsable de l'Arxiu de Patrimoni Etnològic de Catalunya i Anna Esteve Florença, Consell de redacció de La Dada

8 febrer, 2024

ArxiRuta: Arxiu històric Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (ARACAB)

L’Arxiruta va néixer com una secció on poder conèixer diferents arxius de les nostres terres. Avui, us en presentem un de titularitat privada que, creiem, no us deixarà indiferents. Parlem de l’Arxiu Històric de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (ARACAB).

Vicenç Navarro, acadèmic de l'ARACAB i Anna Esteve Florensa, Consell de redacció de la Dada

25 juliol, 2022

ArxiRuta: Arxiu i Arxiu Musical de la Fundació del Gran Teatre del Liceu

Avui visitem dos arxius privats d’una entitat amb una gran història al darrere, que ens mostren nombroses peculiaritats tècniques

Helena Escobar Socias (responsable de l’Arxiu de la Fundació del Gran Teatre del Liceu), Elena Rosales Cantarell (responsable de l'Arxiu Musical del Gran Teatre del Liceu ) i Sergi Borrallo Llauradó (Consell de Redacció de la Dada)

13 maig, 2019

ArxiRuta: L’Arxiu Joan Maragall, centre documental i espai de memòria

Avui coneixerem l’Arxiu Joan Maragall, centre que reuneix un important fons documental sobre la figura i l’obra del poeta i el conjunt del Modernisme.

Oriol Escuté i Zamora (Tècnic d'arxiu al CEDOC de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana) i Sergi Borrallo Llauradó (Tècnic de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona)